لیست اختراعات فاطمه ابراهيمي
اختراع مورد نظر ماسك پيشگيري كننده از خفگي هنگام ورود جسم خارجي (آسپيراسيون) در زمينه تجهيزات پزشكي است. انسداد راه هوايي در اثر اجسام خارجي يك موقعيت اورژانسي است كه اگر به سرعت برطرف نشود به علت كاهش اكسيژن بافت ها و مغز ميتواند به مرگ منجر شود در اين مواقع اقدامات و مانور هايي جهت رفع انسداد صورت ميگيرد كه اين اقدامات بايد به درستي و توسط افراد مجرب انجام شود تا موثر باشد به علاوه اين اقدامات و مانور ها در همه افراد قابل استفاده نيست بنابراين ما ماسك پيشگيري كننده از خفگي هنگام ورود جسم خارجي را طراحي كرده ايم كه به سهولت براي همگان قابل استفاده است و به سرعت ميتوان انسداد راه هوايي در اثر اجسام خارجي را برطرف كرد. با قرار گيري ماسك برروي دهان و فيكس شدن آن با جمجه و گونه انسان با فشردن اهرم محفظه به سمت داخل ماسك (فشردن اهرم به سمت صورت) سبب جمع شدن محفظه هوا تاشو وخروج هواي موجود در محفظه ي هوا از فيلتر يك طرفه شده و با كشيدن اهرمبه سمت خارج (كشيدن اهرم و باز شدن مجدد محفظه تاشو) و ايجاد يك فشار منفي سبب خروج جسم آسپيره شده مي شود.
اين اختراع شامل ظرف يكبار مصرف گياهي تجزيه پذير در محيط زيست است كه خود اين نوع ظرف، از 2 جداره تشكيل شده اند. محفظه داخلي در بر گيرنده مواد غذايي و محفظه خارجي در برگيرنده مواد شيميايي جهت انجام واكنش گرما زا مي باشند، كه پس از فعال كردن واكنش توسط فشردن اهرم مكانيكي تيزي كه بر روي جداره ي خارجي ظرف موجود است، دماي واكنش پس از 2تا 8 دقيقه به حدود60 تا 120 درجه ي سانتي گراد ميرسد و ماده ي غذايي كه در در داخل خود ظرف وجود دارد را گرم و قابل مصرف ميكند.
عمل ماسك گيري نياز به مهارت و توان جسماني بالايي دارد و حتي در حضور يك متخصص بيهوشي نيز گاه نبود يك پرسنل خبره عمل ماسك گيري به طور صحيح انجام نمي شود و بيمار به دليل عدم تهويه مناسب حيات خود را از دست ميدهد .بنابراين بنده ماسك و كيوم بيهوشي را طراحي كردم كه از دو مخروط كوچك و بزرگ سيليكوني تهيه شده كه در قايده از يك صفحه سوراخ دار تشكيل شده است. فضاي اول توسط مخروط كوچك و فضاي دوم بين مخروط بزرگ و كوچك ايجاد ميشود.فضاي مخروط كوچك در ناحيه راس مخروط به دستگاه ونتيلاتور يا امبوبگ متصل مي شود و تهويه بيمار از طريق اين فضا انجام مي شود. فضاي بين دو مخروط نيز در راس به وسيله يك رابط به دستگاه وكيوم متصل مي شود. در اين زمان با روشن شدن دستگاه ساكشن يك خلا در فضاي منظور ايجاد مي شود. كه باعث مكش سطح مقطع ماسك به پوست اطراف بيني و دهان فرد مي شود.
با توجه به گسترش آلاينده هاي منابع آب مانند ذرات هيدروكربني كه به دليل تخليه مواد نفتي و روغني ايجاد مي شوند و همچنين بحران كم آبي كشور سبب مي شود متخصصان رشته محيط زيست همواره در پي يافتن راهي نو، ساده و در عين حال ارزان براي استفاده از آب هاي آلوده و استفاده مجدد از آب فضلاب ها و پساب ها باشند. تاكنون روش هاي بسيار زيادي براي اين منظور ابداع و بكار برده شده است اما هريك داراي معايبي هم بوده كه سبب شده روش منتخب نتواند به عنوان يك روش جامع و كارآمد عمل كند. در اين اختراع با استفاده از روش هاي قبلي موجود براي تصفيه آب هاي آلوده به منظور استفاده مجدد آن، چه از لحاظ سادگي كارايي، بروز و بهينه بودن تكنيك اجرايي، هزينه نهايي و ظرفيت حذف بالاي مواد آلاينده ماژولي با استفاده از دو جز اصلي فيلتر و جاذب كربن فعال پارچه اي طراحي و ساخته شده است. به منظور تاييد كارايي ماژول طراحي شده پساب هاي آلوده روغني و نفتي از پالايشگاه مورد تست قرار گرفته است. نتايج حاصل از اين ارزيابي ها كارايي بالاي 90 درصدي ماژول در كاهش COD خروجي، قابليت استفاده مجدد فيلتر كربن فعال در ماژول با شست و شوي شيميايي آن، شار بالاي (kg/m2 h)1466، قيمت مناسب تمام شده، پورتابل بودن ماژول و استفاده راحت آن توسط افراد آموزش نديده را تاييد مي كند. ماژول طراحي شده در مجموع براي استفاده مجدد آب/پساب ها در مصارف كشاورزي و صنعتي را اغنا مي كند در حاليكه تحقيقات در مورد ارتقا آن براي ساير مصارف نيز همچنان ادامه دارد.
روش¬هايي كه تاكنون براي اندازه گيري لاكتوفرين معرفي شده اند، از جمله روش كروماتوگرافي مايع فاز معكوس با فشار بالا، گروماتوگرافي گازي اسپكتروسكوپي جرمي و ايمني سنجي مبتني بر آنزيم، اگرچه دقت و حساسيت مناسبي را در اندازه گيري ها فراهم مي آورند، اما معايبي نظير تخريب پذيري اجزاي بيولوژيكي، نياز به تجهيزات پيچيده و سنگين، هزينه ي بالا و زمان طولاني آناليز كاربرد آن ها را دشوار ميسازد. در اين اختراع براي اولين بار تكنيكهاي قدرتمند ايمپديمتري و خازن سنجي الكتروشيميايي تك فركانسي در كنار خواص ويژه ي تك لايه ي نانوساختار كاپتوپريل در ايجاد كمپلكس با يون آهن موجود در ساختار ماكرومولكول پروتئيني لاكتوفرين به منظور تشخيص و اندازه گيري غلظت لاكتوفرين بكار گرفته شدند. تغيير در مقاومت انتقال بار سطح در روش ايمپديمتري و هم چنين تغييرات رفتار خازني سطح در روش خازن سنجي كه با افزودن لاكتوفرين ايجاد ميشوند، مبناي كار تشخيص و تعيين مقدار لاكتوفرين قرار گرفت. ابتكار بكار گرفته شده در استفاده از تكنيك خازن سنجي الكتروشيميايي تك ركانسي سبب كاهش چشمگير زمانهاي طولاني آناليز كه مشكل فني بسياري از روشهاي اندازه گيري لاكتوفرين مي باشد شده و امكان سنجش سريع لاكتوفرين را در كمتر از 10 ثانيه فراهم مي آورد. حسگر تهيه شده داراي دو محدوده ي خطي از 125/0 تا 125/3 ميكرومولار با حد تشخيص50 نانومولار مي اشد و در مقايسه با روش هاي رايج اندازهگيري لاكتوفرين و همچنين در مقايسه با اختراعات مبتني بر كاربرد آنتي بادي و اجزاي بيولوژيك، علاوه بر فراهم آوردن روشي سريعتر و كم هزينه تر، مزايايي چون پايداري بالاتر حسگر، اندازهگيري حساس و دقيق، محدودهي خطي و حد تشخيص مناسب را معرفي مينمايد.
در بين تركيبات شيميايي با ماهيت آلي موجود در فاضلاب¬هاي صنعتي، فنل و مشتقات آن از جمله تركيبات متداول آلاينده محيط زيست هستند كه وجود آنها در آب آشاميدني حتي به مقدار بسيار ناچيز موجب عدم استفاده و يا عدم استفاده مجدد از آن آب مي¬گردد. فنل به طور گسترده در صنايع پتروشيمي و صنايع شيميايي مورد استفاده قرار مي¬گيرد و مسلماً در پساب كليه اين صنايع وجود دارد. علاوه بر مشكلات بهداشتي ناشي از حضور فنل در آب، تشكيل 11 ماده شيميايي سمي ديگر از 126 آلاينده شيميايي سمي كه توسط سازمان بين¬المللي حفاظت محيط زيست آمريكا به عنوان آلاينده متقدم شناخته شده¬اند بر اهميت تشخيص و اندازه گيري اين تركيب در منابع آبي مي¬افزايد. روش ايمپديمتريك در صورت تهيه يك بستر پايدار شيميايي و الكتروشيميايي ميتواند به عنوان يك روش كارآمد با قابليت تكرارپذيري بالا در اندازه گيري گونه ها با استفاده از حسگرها مورد استفاده قرار گيرد. از آنجائيكه به كارگيري تكنيك امپدانس مستلزم تهيه سطح بسيار پايدار مبدل حسگر و همچنين دانش پتانسيل هاي مناسب اختيار شده براي اكسيد/احياء گونه روي سطح مي باشد لذا كمتر به صورت عملياتي و تجاري مطرح شده است. در اين اختراع از بين روشهاي متعدد تهيه بستر، روش رسوب¬دهي الكتروشيميايي مورد استفاده قرار گرفته است و با استفاده از مطالعات ولتامتري چرخه¬اي، پتانسيل مناسب براي انجام طيف سنجي امپدانس انتخاب و مقادير ناچيز فنل با استفاده از تكنيك ايمپديمتريك تشخيص و اندازهگيري شده است. بر خلاف روشهاي رايج اندازهگيري فنل، در اين اختراع از تاثير تغيير مقاومت انتقال بار در اثر اكسيداسيون فنل روي سطح، به عنوان معياري براي تشخيص و اندازه گيري فنل استفاده شده است. در اختراع حاضر، ابتدا لايهنازك اكسيدِ روي در بستر پليمري به روش رسوبدهي الكتروشيميايي بر روي الكترود شيشه پوشيده شده با اكسيد قلع آلائيده شده با فلوئور (FTO) در حضور پليمرهادي حذف شونده¬ي پلي وينيل الكل تهيه و پس از حذف پليمر با عمليات حرارتي، مورد ارزيابي شيميايي و فيزيكي قرار گرفت. سپس حسگر تهيهشده براي تعيين مقدار فنل در بازه غلظتي 12 تا 34 ميكرو مولار با استفاده از تكنيك قدرتمند طيفسنجي امپدانس الكتروشيميايي (EIS) بكار گرفته شد. در اين اختراع الكترود تهيه شده داراي ابعادي كوچك، غير آنزيمي و با قابليت اندازه گيري در محل است.
اختراع بيوراكتور ريشهزايي و ساقهزايي با قابليت گرمادرماني در كشت مايع درون شيشه اي و تنظيم اتوماتيك شرايط رشد در زمينه فني: بخش و: مهندسي مكانيك، روشنايي، گرمايش و اسلحهها و انفجار زيربخش: مهندسي به مفهوم عام آن بخش ح: برق روشهاي رايج براي ريزازديادي يا توليد انبوه گياهان در شرايط درون شيشهاي (in vitro) شامل تعداد زيادي ظروف كشت، محيط كشت نيمهجامد و جامد و تكثير دستي بافت گياهي در شرايط استريل ميباشد. از طرف ديگر، نرخ تكثير نيز بخصوص در گياهان باغي پايين است و موجب كند شدن سرعت تكثير ميشود. علاوه بر اين اتاق رشدي با قابليت كنترل دما و نور جهت نگهداري اين ظروف كشت مورد نياز است. در اختراع حاضر، امكان تست ريشهزايي و ساقهزايي چندين ژنوتيپ در يك محيط كشت بدون اختلاط مواد گياهي و پايين آوردن خطاي آزمايش به واسطه فراهم بودن شرايط يكسان براي تمامي ريز نمونهها، امكان كشت ريشههاي مويين و توليد متابوليت ثانويه با توجه به امكان استفاده از چند نور رنگي، كنترل دما و حالات نوري و تغذيه به صورت اتوماتيك و تنظيم حالات مختلف دمايي و زماني تا 40 درجه سانتيگراد فراهم شده است.
فرايند دباغي پوست مرغ و بوقلمون توسط محلول جفتا فرايند دباغي پوست مرغ و بوقلمون توسط محلول جفتا روشي است براي رسيدن به چرم از پوست مرغ و بوقلمون .(البته اين روش براي ساير پرندگان و حيوانات كه داراي پوست ظريفي مي باشند قابل استفاده است) استفاده از آهك در فرايند دباغي پوست حيوانات باعث خشك شدن و آسيب ديدن پوست ظريف بعضي از حيوانات و پرندگان مي شود در نتيجه چرم مرغوب و قابل استفاده اي حاصل نمي شود. در فرايند دباغي پوست مرغ و بوقلمون توسط محلول جفتا كه مراحل آن در دياگرام پيوست ارائه شده پس از گند زدايي پوست با نمك به مدت 24ساعت و قراردادن در محلول جفتا (تركيب آب ولرم و جفت بلوط و پوست انار آسياب شده به صورتي كه شرح آن در توصيف بيان شده) پوست را عمل آوري مي كنيم و پس از شستشوي مجدد با آرد ماساژ مي دهيم تابافتي نرم و لطيف پيدا كند در پايان پس از شستشو آرد و مواد زائد چرم مرغوب و ظريف حاصل مي گردد از چرم ظريف محصول اين فرايند مي توان در صنايع دستي جلد كتاب وپوشاك ظريف و پوشش محصولات صنعتي استفاده كرد.
موارد یافت شده: 9